De nadelen van meubels opknappen

De nadelen van meubels opknappen

Het is een hoop werk

Meubels opknappen klinkt altijd heel romantisch. Dat oude kastje opnieuw aflakken of het er ouder uit laten zien door krijtverf. Maar voor u een mooi resultaat heeft bent u heel wat uren verder. Schoonmaken, ontvetten, schuren, aflakken, nog maar eens opschuren en ga zo maar door. Voor u het weet bent u een paar weken verder. Niet iedereen heeft zoveel tijd.

 

Uw opknapwerk is niet van dezelfde kwaliteit

Een meubelstuk opknappen is niet altijd even makkelijk. De afwerking die het meubel vanuit de meubelmaker of de fabriek had, is meestal van topkwaliteit. De vraag is of u die kwaliteit kunt benaderen. Bij een meubel dat machinaal is afgelakt ziet de lak er strakker uit dan wanneer u dit met de hand doet. Zeker als dit aflakken niet iets is wat u regelmatig doet. Om te voorkomen dat koffiekopjes kringen veroorzaken is een laag meubelwas geen overbodige luxe.

 

Deurtjes en lades worden vaak stroef

Dan nog iets van praktische aard. De nieuwe laklaag kan ervoor zorgen dat deurtjes en lades gaan klemmen. Dat kunt u oplossen met een kaars. Door er met een kaars overheen te gaan blijft er een flinterdun laagje kaarsvet achter en daardoor loopt alles weer gesmeerd.

 

Waarom opknappen als u meubels goedkoop nieuw kunt kopen?

Veel van onze klanten hebben die vraag voor zichzelf al beantwoord. Ze bestelden hun woonkamer, bergkast of draaifauteuil online bij A-Meubel. Voordelig, gratis thuisbezorgd en met absolute laagste prijs garantie. Voor onze prijzen kunt u zelf bijna niet gaan schuren en schilderen...